Genellikle metin blok ve HTML editör modülleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Pek çok farklı kullanıma sahip olduğu için modül biçimlendirme seçenekleri açısından zengindir.
HTML’in 6 adet heading (başlık) etiketini kullanabilirsiniz.
Font seçimi alanında temada kullanımı uygun bulunan birden çok font görebilirsiniz. İlgili fontlar tema tasarımcısının uygun bulduğu fontlarla kısıtlıdır. Kullandığınız temaya göre 1 adet veya 5 adet farklı fonta da sahip olabilir. Kullanıcı tarafından hatalı özelleştirmelerin önüne geçmek ve sitenin gereksiz font kütüphaneleriyle ağırlaşmasını engellemek amacıyla bu seçenekler daraltılabilir.
Hizalama ile başlığınızı sayfanın sol, orta veya sağ kısmına hizalayabilirsiniz.
Link alanını başlığın bir hedefi varsa kullanabilirsiniz. Eğer bir link kullanmayacaksanız event-none betiğini Class alanına eklemeniz yeterlidir. Link görünümü almayacak ve bir link yazsa bile köprü görevi görmeyecektir.
Yazı rengi (color), boyutu (Pixel cinsinden font-size), satır yüksekliği (pixel cinsinden line-height) değerleri belirleyebilirsiniz. Burada belirleyeceğiniz ölçüler her ne kadar sizin inisiyatifinizde olsa da tema tasarımcısının kullandığınız temadaki tipografi biçimi ne ise, ona uygun şekilde düzenlemeye özen göstermelisiniz. Söz gelimi tasarımcı satır yüksekliğini 36px belirleyerek satır aralarını açmışsa siz de bu değere yakın ölçülerde girmelisiniz. Font boyutu artarsa satır yüksekliğini de benzer oranda artırmanızda fayda var.
Arkaplan rengi ve/veya arkaplan resmi ekleyerek başlık modüllerinizi zengin görsellerle donatabilirsiniz.
Dikey – yatay eksende boşluk ve dolguları modül üzerinden verebilirsiniz. Yan yana ekli iki modül arasında veya dikey olarak eklenmiş modüller arasında boşluklar oluşturabilirsiniz. Benzer şekilde ekstra sınıf kısmına Bootstrap sisteminin sunduğu anahtar kelimeleri belirterek de boşluk veya başkaca tasarım stilleri verebilirsiniz.
Örneğin; “my-4 mx-3 py-2 px-4” anahtar kelimelerini girerseniz
4 birim dikey boşluk, 3 birim yatay boşluk, 2 birim dikey dolgu, 4 birim yatay dolgu eklenecektir. Diğer modüllerde de örneklendirdiğimiz gibi cihazlara göre gösterim adına da display seçeneklerini kullanabilirsiniz.
CSS Animasyon alanından sistemde tanımlı herhangi bir animasyonu seçebilirsiniz. Animasyon isimleri küresel ölçekli kullanım olduğu için Türkçe isimlerle kullanılmamıştır. Buraya tıklayarak animasyonların önizlemesini görebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın